Ovnstegt økologisk kylling

Helstegt kylling
Løgismose Gourmet Kylling koster 89 kr. i Netto og selvom det er dobbelt af en budget-kylling, så synes jeg, at det er det værd. Både for smagen og skindet skyld, men også fordi industri-kyllinger har meget dårlige forhold.

Link: Sådan har din kylling det.

Tag en hel kylling på ca. 1300 gram.

Løs brystskindet med en finger og put en klat smør, rørt med timian og rosmarin, ind under brystskindet.

Put en halv økologisk / usprøjtet citron ind i skroget.



Kom kyllingen i en lille bradepande eller fad, gerne på en rist med lidt vand i bunden og steg kyligen i 1 time og 20 min. ved 180 grader varmluft.

Perlebyg, som er et sundere alternativ til f.eks. ris, skyldes i lunkent vand og koges med lidt hønsebouillon i ca. 20 min.

Imens ristes lidt mandelflager, steges bacontern og blancheres lidt friske grønne bønner, som blandes med en færdige perlebyg og klat smør.

Som et sprødt element serverer jeg nogle rugbrødschips til, der laves af fint skåret rugbrød, penslet med lidt olivenolie og drysset med flagesalt. Bages i ca. 15 min. ved 175 grader varmluft.

Til vin vil jeg anbefale en Chardonnay eller en let rødvin, som f.eks. en Beaujolais eller Chianti.

Velbekomme.