Verdens nemmeste dessert

Dessert med ricotta
Ricotta kugler med frisk frugt er af mine personlige favorit desserter. De er super simple at lave og smager himmelsk, og det kommer fra en mand der ellers hader alle former for ost. Men ingen regel uden en undtagelse.

Tag 12 Digestivekiks, knus dem grof, ikke helt til rasp, og bland dem med 6 spsk. sukker. Rør blandingen sammen med 250 gram ricotta og rul dem til små kugler. Rul derefter kuglerne i kakaopulver (50-100 gram).

Frugten kan være hindbær, blåbær eller granatæble. Alternativt kan man også bruge jordbær og hvis det er uden for sæson, vende dem i en sukkelage:
1.5 dl. vand og 4 spsk. sukker koges ned til en sirup. Køl sukkerlagen ned og tilsæt en 1/4 citron. Sukkerlagen kan sagtens laves på forhånd, men tilsæt tidligt frugterne en time før, så de ikke bliver bløde.

Angående dessertvin så er det vigtigt at vinen altid er sødere end selve desserten. Jeg valgte en Domaine Lafage Muscat de Rivesaltes Grain de Vignes som jeg fandt i Føtex til ca. 100,-