Kransekage

kage
Ingredienser til kransekagen:

400 gram rå marcipan.
150 gram nougat.
75 gram flormelis.
30 gram finthakkede smuttede mandler.
én pisket æggehvide.
Mandelflager og hakkede pistacienødder.



Glasur:
Lidt koldt vand eller evt. ½-1 lille æggehvide
ca. 1 dl flormelis

Alt den med flormelis, groft revet marcipanen, de finthakkede mandler, samt æggehviden til en blød og fast masse. Skær massen i 4 lige store stykker, lig dem under et stykke fil og tryk dem flade.
Nu lægges en stribe nougat på midten og marcipanen foldes op omkring til en trekant.

Pynt med kransekagerne med mandelflager og hakkede pistacienødder. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem  i ca. 15 minutter ved 220 grader (ikke varmluft), til de er lysebrune.

Når den færdige kransekage er kølet af pyntes den med glasur og opbevares køligt.

For at undgå at kransekagen bliver mørk i bunden, kan man under bagningen sætte en ekstra bageplade i ovnen, under sin kransekage.