Pulled Pork

hjemmelavet pulled pork
Pulled pork er sommerens helt store hit på grillen, men hvis du ikke er den store grillentusiast kan du sagtes lave det i ovnen og evt. give stegen den sidste time på grillen.

Du skal bruge en nakkefillet på 2-3 kg., eller ligende udskæring, ofte kan man købe en flæskesteg på tilbud og selv skære sværen fra.

Som marinade laver jeg en god portion af lige dele ketchup og mørk sirup, alternativt kan der bruges brun farin. Knus lidt frisk rosmarin, 1 spsk. fennikel, salt / peber, røget paprika og chili efter behag i en morter og bland det sammen med resten af marinaden.



Jeg marinerer gerne stegen dagen før,så det hele er klar fra morgenstuden. Min tommelfingerregel er 100 grader i 10 timer, det er nemt at huske. Hvis du har et stegetermometer skal kernetemperaturen være ca. 94 grader. Den færdige steg trækkes fra hinanden med to gafler, deraf "pulled pork".

Jeg er ikke fan af coleslaw, så jeg serverer det med en råkostsalat af gulerod, hvidkål og appelsinsaft.