Cookies med karamel og havsalt

cookies med caramel og havsalt
Enhver hobbykok med respekt for sig selv har prøvet at lave karamel af kondenseret mælk eller "dulce de leche" på fransk. Kondenseret mælk kan efterhånden købes i alle supermarkeder.
Konservesdåsen skal bare simre ved svag varme, uåbnet i 3 timer og wupti, så bliver det til den lækreste karamel! Det eneste du skal huske er, at dåsen  skal være dækket af vand under hele kogetiden. 

Men hvad skal man så bruge karamellen til? Min kæreste fandt nedenstående opskrift på
bloggen The Food Club og den er indre mindre end fantastisk:

110 gram smør
300 gram brun farin
55 gram kakaopulver
2 æg
1 tsk. bagepulver
En fingerspids salt
200 gram spelt- eller fuldkornsmel
100 gram mørk chokolade
12 tsk. karamel/dulce de leche
Flagesalt (pynt)
Smelt smørret ved lav varme, tag det af blusset og rør den brune farin i. Tilsæt kakaopulveret, de 2 æg og rør det hele godt rundet. Dernæst tilsættes bagepulver, mel og lidt salt. Til sidst røres det hele glat og den mørke chokolade hakkes og røres i. 
Fordel dejen i 12 lige store klatter på en bageplade, lav en lille fordybning med fingeren eller en ske og kom en lille klat karamel i fordybningen. Kom resten af dejen oven kagerne som små låg og drys dem med lidt flagesalt.
Så er det blot at bage dem ved 180 grader varmluft i ca. 15 min. og lade dem køle af inden servering.

Velbekomme!