Alternativ jordbærtærte

jordbærtærte
Da jeg ikke er vild med marcipan, har jeg forsøgt mig med en lidt alternativ jordbærtærte. I stedet for den klassiske marcipanbund valgte jeg en cheesecakebund og i stedet for kagecreme, lavede jeg en chantilly creme på skyr. For at give desserten lidt bitterhed, dyppede jeg jordbærerne i 70% mørk chokolade.

Den let salte cheesecakebund sammen med den milde syrlighed fra skyren og de søde jordbær
med bitter chokolade udgør en god kombination, der dog ikke minder om den originale jordbærtærte.

Bund:

100 gram smør
200 gram knuste digestive kiks
75 gram flormelis

Smelt smørret, tilsæt knuste kiks og flormelis. Tryk det ud i bunden af en springform (ca. 24 cm). Bag bunden ved 190 gr. i ca. 8 min.

Chantilly creme:

2 dl. piskefløde
2 dl. skyr
1 dl. flormelis
1 vaniljestang

Pisk fløden stiv og vend den med resten af ingredienserne. Cremen kan med fordel laves dagen før og piskes op igen inden brug.

Jordbærerne dyppes i tempereret chokolade, jeg brugte en bitter 70% mørk chokolade, men det er en smagssag.

Velbekomme.