Tilberedning af oksesteg og steaks

tilberedning steak
Her er et par råd til stegning af dit oksekød, både stege og steaks.

Det lyder måske fjollet, men start med at duppe kødet med køkkenrulle. Kødet får en pænere overflade og det er meget til at forhindre at kødet koger.

Steaks (bøffer) skal steges på en brændvarm pande. Gerne en støbejernpande, da den høje temperatur kan ødelægge din teflonpande. Steg steaken til kødsaften stiger op af overfladen, vend den og når saften stiger op af den anden side, er steaken færdig. Lad den hvile 3-5 min. inden servering.

Du kan bruge guiden til højre til at mærke hvor stegt din steak er.

Oksesteg i ovn. Forvarm ovnen til 225 og brun stegen i ca. 15 min. Herefter sænkes temperaturen til 150 gr. indtil kødet har
en kernetemperatur på over 55-60.

Ved langtidsstegning skal en steg have 4-5 timer på 100 grader og jeg anbefaler, at man bruger et stegetermometer: rosastegt = 55-60 ̊C / Svagt rosa = 60-65 ̊C/ Gennemstegt 65-68 ̊C

Lad en steg hvile 20-40 min. afhængig af størrelsen. Pak evt. stegen ind i lidt stanniol og et viskestykke, så stegen ikke bliver for hurtig kold.

Velbekomme.